Broušení bruslí Olomouc

Kvalitně nabroušené brusle jsou alfou i omegou pro bezpečný skluz na ledové ploše. Nejen každý hokejista, ale i rekreační bruslař ví, že si bez pravidelného broušení bruslí prostě nezajezdíte. I když se to na první pohled nemusí zdát, je rozdíl mezi broušením a „broušením“. Kvalita broušení je odvislá od mechaniky, na které je broušení prováděno. Pokud hledáte to nejlepší broušení bruslí v Olomouci, zajděte k profesionálům.

 

Ruční vs. strojové broušení bruslí

 

Pokud pamatujete doby, kdy vám někdo brousil brusle pomocí ruční brusky a zkušeným okem hodnotil žlábek, pak pamatujete kus hokejové historie. Ruční broušení bruslí jistě mělo své kouzlo a „brusič“ na stadiónu byl mistr svého řemesla, ale ruku na srdce, bylo to vždy 100% nabroušení? Ruční broušení nabízí prostor pro chyby, a tak jste se mohli setkat s příliš hlubokým žlábkem, na kterém nešlo zastavit, s rozdílnou výškou hrany, nebo naopak s broušením, které jako by hrany na brusli naprosto postrádalo. Dnešní moderní brusky na brusle tyto chyby eliminují. Stroj pracuje automaticky a jeho nastavení dle přání bruslaře probíhá před vložením brusle do stroje. Bruska pak sama opakuje několikrát zvolený cyklus a precizně vybrousí požadovanou hloubku žlábku.

 

 

Specializovaná bruska na brusle

 

V naší prodejně v Olomouci provádíme broušení bruslí na automatické brusce Prosharp AS2001, což je TOP model využívaný profesionálními kluby v extralize i NHL. Vzhledem k výraznému nárůstu počtu zájemců o nabroušení bruslí zejména v zimním období není v našich silách garantovat nabroušení bruslí na počkání. Ideálně doporučujeme jeden den brusle donést a druhý si brusle vyzvednout nabroušené“. Každé broušení vyžaduje svůj čas a my vždy chceme předat brusle v co stavu. Pokud tedy hledáte „broušení bruslí Olomouc“ jistě neprohloupíte, pokud vaše kroky zamíří k nám.

 

Jak broušení na brusce vypadá ?

 

Kdy je vhodné brousit brusle

Zde uvádíme přehled nejčastějších případů, kdy je vhodné nechat brusle nabrousit.

  • Pořízení nových bruslí – nové brusle nejsou nikdy předem nabroušeny, je tedy potřeba provést první broušení – Pokud si u nás brusle zakoupíte, máte u nás první nabroušení za 90 Kč.
  • Pořízení bruslí z bazaru – u bruslí z bazaru již žlábek vytvořený bude, ale je pravděpodobné, že budou mít poškozené hrany z důvodů časté manipulace
  • Rezavý nůž – pokud vidíte na nožích rez, je vhodné brusle přebrousit
  • Strhnutá hrana nože – pokud vidíte na nožích zářez, či poškození, je vhodné je napravit broušením (lze částečně napravit ručním brouskem na nože bruslí)
  • Běžné opotřebení – zdá se vám, že nože nemají dostatečnou oporu? Raději je nechte nabrousit
  • Beton – i když se na stadiónech převáženě pohybujete po gumě, může se stát, že šlápnete na beton a brusle bude nutné přebrousit

 

 Kromě profesionálního broušení bruslí provádíme i další servisní úkony s hokejovou výstrojí - Servisní práce. Neváhejte se na nás obrátit. Rádi vám pomůžeme.

Autor: Jiří Tobiáš | Foto: prosharp.com

 

Zpět do obchodu