Aegis Interceptor Bib – dokonalá ochrana krku hráče

 Představujeme novinku na našem e-shopu – chránič krku Aegis Interceptor Bib, který maximalizuje ochranu krku hráče. Chránič krku je mezi dospívajícími hokejisty často velmi opomíjenou ochranou. Do 18 let je hokejový nákrčník povinnou součástí hokejové výstroje (pravidlo 304), bez které nemůžete nastoupit k soutěžnímu utkání. Pro hráče starší 18 let je nákrčník již pouze doporučenou výstrojí.

 Technologie D3O

 

Chránič krku AEGIS Interceptor Bib

Chránič krku Aegis Interceptor Bib je prvním chráničem krku certifikovaným BNQ (Bureau de Normalization du Québec). Tento nový chránič zvyšuje pomyslnou laťku pro ochranu krku a jistě by neměl uniknout vaší pozornosti. Jistě si vybavíte momenty z ELH, nebo NHL, kdy díky zásahu do krku šlo na ledě doslova o život. Přitom stačí tak málo - kvalitní chránič krku. Skelet AEGIS Interceptor Bib je vyroben z prodyšné a vodu odvádějící kombinace nylonu a spandexu, díky čemuž je nákrčník pohodlný, elastický a velmi lehký. Samotný chránič je tvořen 4 mm širokou vložkou z materiálu D3O® pro oblast krku a 6mm vrstva D3O®, která chrání hrudník. Co je D3O®?

 

D3O®, revoluce v ochraně hokejistů?

D3O® je inteligentní pěna, kterou můžeme znát z výstroje CCM, ale najdeme ji ve více sportovních odvětví, vojenském vybavení, či výstroji motocyklistů. Speciální pěna dokáže při nárazu ztuhnout a absorbovat energii, čímž ochrání rizikovou partii. O tom, jak vypadá celý proces v akci, se můžete přesvědčit i na videu níže.

 

 

Ochrana krku s kevlarem

D3O® zabrání nárazu, co zabrání proříznutí? Sekundární, nicméně ne méně důležitá ochrana spočívá v umístění podšívky se 100% vláknem DuPonTM Kevlar®. U chrániče krku AEGIS Interceptor Bib je kevlar použit nejen pro oblast krku, ale i na hrudi. Pokud by tak došlo ke kontaktu s bruslí, kevlar nepřipustí proříznutí materiálu.

 

V zadní části nákrčníku najdete nastavitelné zapínání na suchý zip umožňující změnu velikosti +-5 cm. Pokud vybíráte nový nákrčník, nebo jen přemýšlíte o vyšší ochraně během hraní, jistě neuděláte chybu, když sáhnete po AEGIS Interceptor Bib.

 

 Autor: Jiří Tobiáš | Foto/video : aegisimpact.com

Zpět do obchodu