Jak vybrat hokejové rukavice

velikost hokejových rukavic

Hokejové rukavice jsou jednou z nejdůležitějších částí výbavy hokejisty. Nejen že musí chránit ruce před tvrdými nárazy puku, ale zároveň musí umožnovat dostatečný pohyb, aby hráč mohl ovládat hokejku. Vybrat správné hokejové rukavice může být složitý proces, proto jsme se rozhodli sepsat všechny důležité informace, které vám s výběrem pomohou.

Materiál v hokejových rukavicích

Jedním z nejdůležitějších faktorů, které je třeba zvážit při výběru hokejových rukavic, je skladba materiálů, ze kterých jsou rukavice vyrobeny. Většina moderních rukavic je vyrobena z kombinace syntetických materiálů, umělé kůže nebo umělého vlákna. Od tradiční kůže mnohé značky již upustily, zejména kvůli vysoké ceně a náročnosti na její údržbu. Syntetické materiály v rukavicích jsou lehké, odolné a rychleschnoucí, což je vzhledem k pocení při hře důležité. Jednotlivé vrstvy ochrany jsou na sebe skládány, aby docházelo k rovnoměrnému rozložení síly při úderu.

Velikost hokejových rukavic

Správná velikost hokejových rukavic je velmi důležitá. Pokud jsou rukavice krátké, nedokáží ochránit ruce hráče. Naopak velké rukavice mohou hráči zavazet při pohybu a hůře se s nimi ovládá hokejka. Velikost hokejových rukavic se obvykle měří v palcích (10“ 11“ 12“ …) a závisí na šířce hráčových dlaní. Pokud nevíte, jakou velikost hokejových rukavic potřebujete, rádi vám poradíme na naší prodejně, po telefonu nebo můžete využít naše tabulky velikostí, které naleznete v detailu produktu.

Rozdělení velikostí hokejových rukavic

velikost-hokejových-rukavic 

Výkonnostní úroveň rukavic

Existuje několik typů rukavic, z nichž každý nabízí jinou úroveň ochrany a komfortu pro ruce hráče. Čím vyšší úroveň hokeje hrajete, tím vyšší by měla být vaše ochrana rukou. Na e-shopu hockeyland.cz se můžete setkat s označením výkonnostní úrovně rekreační, poloprofesionální a profesionální.

Barva a střih hokejových rukavic

Pokud jste došli do bodu, kdy máte vybranou velikost rukavice a určenou výkonnostní úroveň, zbývá vám výběr barvy a střihu rukavic. Barevnou kombinaci, či jednobarevné provedení je vhodné vybírat s přihlédnutím k barvám týmu, za který hrajete. Střih rukavice a jeho výběr je velmi individuální. Některým hráčům vyhovuje anatomický tvar, který těsně obepíná ruku hráče, jiným vyhovuje prostorný střih s dostatkem místa pro pohyb.

 Hokejové rukavice patří mezi nejdůležitější součásti výbavy hokejisty. Pokud nejste o vybraném modelu zcela přesvědčeni, obraťte se na prodejce, který vám s výběrem poradí.

 

Zpět do obchodu