Jak vybrat hokejovou tašku

hokejová taška

Ať už jste hokejový profík, nebo zapálený amatér, jistě se potýkáte s otázkou, jak nejsnáze přenášet svoji hokejovou výstroj. Můžete si pořídit obyčejnou sportovní tašku, ale ta je v mnoha parametrech nedostačující. Proto je lepší sáhnout přímo po tašce hokejové – je pevná a odolná a uzpůsobená k tomu, aby se do ní dokonale a přehledně vešlo všechno vaše hokejové vybavení.

Vyberte vhodnou velikost hokejové tašky

Základním parametrem, který byste měli při výběru hokejové tašky zvážit, je její velikost. Na trhu najdete produkty takzvaně seniorské a juniorské. Seniorské tašky jsou obecně větší, a tak do nich bez problému naskládáte kompletní výstroj. Ty juniorské jsou menší, takže v tomto případě budete muset skládat věci dovnitř s rozmyslem, aby se vám tam vešly všechny. Výhodou menších tašek je samozřejmě jejich skladnost – zvlášť pokud cestujete hromadnou dopravou, jistě menší rozměry oceníte.

Existují i hokejové tašky pro děti, které jsou přirozeně nejmenší a ocení je právě začínající hráči. Gólmani zase mohou vybírat ze speciálních brankářských tašek, které dokonale pojmou brankářskou výstroj.

Typy hokejových tašek

Hokejové tašky jsou samozřejmě výrazně větší než běžný batoh a bohužel často dost neskladné. Pokud si vybíráte hokejovou tašku, zamyslete se nad tím, jak ji budete využívat. Budete k její přepravě využívat auto, půjdete pěšky, nebo využijete MHD? V případě, že k přepravě zvolíte auto, bude vhodnou volbou taška bez koleček, která je více skladná. Pokud svoji výstroj přepravujete v MHD, nebo chodíte pěšky, určitě zvolte tašku na kolečkách, kterou můžete snadno vézt.

 

Hokejová taška bez koleček

Co se týče typu hokejových tašek, můžete vybírat hned z několika. Klasikou je taška bez koleček, kterou si jednoduše hodíte přes rameno. Její výhoda je jasná – díky absenci koleček a jakékoli pevné konstrukce je lehčí a skladnější. Je ideální především pro převážení autem. Nošení na delší vzdálenosti může být naproti tomu trochu nepohodlné. Vnitřní prostor této tašky je často nerozčleněný, což ho činí lehce nepřehledným.

Hokejová taška na kolečkách

Dalším typem, na který můžete na trhu narazit, je taška na kolečkách. Oceníte ji především v případě, kdy necestujete autem, ale hromadnou dopravou nebo pěšky. Kolečka totiž zásadně usnadňují přepravu. Počítejte ovšem s tím, že taková taška bude méně skladná a v případě, že ji budete muset zvednout, také těžší. Kromě koleček má totiž také pevnější konstrukci a vyztužené dno.

Pokud si zvolíte tento typ hokejové tašky, ujistěte se, že vámi vybraný model disponuje dostatečně odolnými a pevnými kolečky, která vydrží i nějaké ty nerovnosti na cestě. Ideální jsou ta pogumovaná. Také dejte pozor, aby měla taška výsuvné madlo – praktičtěji se vám pak bude ovládat.

Hokejová taška – batoh

V naší nabídce najdete také doplňkové hokejové tašky jako batohy, tašky na notebooky, či tašku na helmu

 

 Odolnost hokejové tašky

Při výběru hokejové tašky myslete také na kvalitu provedení. Určitě nechcete, aby se hokejová taška začala při první příležitosti trhat. Vyplatí se pořídit tu z odolného materiálu a se zpevněným dnem, které se nebude prošoupávat.

Pozornost věnujte i zapínání. Většina tašek je opatřená zipy, které by měly být dostatečně odolné a hladce klouzat. Popruhy, díky kterým si tašku hodíte na rameno, nebo v případě batohu na záda, musí být pevné. 

Hokejové tašky by samozřejmě měly mít i prakticky uspořádanou vnitřní část. Záleží na vás, jestli si vystačíte s jednou dvěma kapsami, nebo dáte přednost řadě přehledných přihrádek a kapsiček. Určitě je ale lepší mít možnost uložit zvlášť ribano a zvlášť brusle.

Zpět do obchodu