Oblečení pro hokejisty

 

 oblečení pro hokejisty

Začínající hokejisté se mohou potýkat s mnoha nejrůznějšími problémy a komplikacemi. A ač by se to tak nemuselo zdát, jednou z nich může být i rozhodnutí, jak se správně obléknout. Proto se v tomto článku podíváme na to, jak se obléká správný hokejista, či fanoušek.

 

Týmový textil pro hokejisty

Textil vyráběný pro hokejisty je v mnoha ohledech jiný než ten běžně prodávaný v obchodech s oblečením. Je z jiných materiálů, má jinou (zpravidla lepší) kvalitu. Musí být odolnější, protože bude hodně namáhaný. Proto byste při výběru měli zamířit přímo do hokejového obchodu. Pokud hledáte oblečení pro celý tým, může pouvažovat i nad textilem na zakázku. Pokud stojíte o to, mít na všem logo svého klubu, číslici či nápisy, není problém. Nechat si veškeré oblečení na zakázku potisknout je pro nás maličkost a stačí nás kontaktovat.

Výběr hokejového dresu

Hokejový dres je součástí hokejové výstroje a nosí se jak na tréninky, tak na zápasy. Dres na tréninky může být jednobarevný a musí být velmi odolný. Pokud hrajete pravidelně, je vhodné volit některou ze základních barev, díky které se na ledě snadno rozlišíte. Co se týká gramáže, doporučuje se volit okolo 180g/m2. Z hlediska velikosti je lepší sáhnout po větším, protože je nutné oblékat ho přes výstroj a nesmí vás nikde škrtit ani omezovat v pohybu.

 

Zápasový dres musí mít náležitosti k přesnému identifikování hráče. V rámci našich pravidel postačí viditelné číslo na zádech. Pokud hrajete soutěžní utkání, je vhodné mít dvě sady dresů – světlé a tmavé. Dres na zápasy už by měl být kvalitnější, jeho gramáž by se měla pohybovat již kolem 220g/m2, aby byl odolnější a dlouho vydržel. Designově by měl být sladěný s barvami klubu, totéž se týká i nápisů a číslic. I tento dres volte raději o jednu velikost větší, aby vám dobře seděl na výstroji. Odborníci také doporučují koupit si spíš dres s mikroventilací, který hráči pomůže cítit se lépe.

 

Oblečení pro fanouška

Nejen hokejisti řeší palčivý problém s výběrem správného oblečení. Před podobně náročnou volbou stojí i skalní hokejoví fanoušci, kteří na zápasy rozhodně nechtějí chodit v obnošeném tričku a vytahaných kraťasech. Proto jsou v nabídce mnohé varianty textilu s motivy klubů NHL, ELH či KHL. Příznivci hokeje to mají co do počtu kusů oděvů snazší – stačí jim totiž tři: dres, tričko a kšiltovka. Fajnšmekři si mohou pořídit i soupravy či kraťasy.

 

 Výběr dresu je ovšem zcela zásadní a měl by designově ladit i s kšiltovkou. Dres si můžete opět nechat potisknout na zakázku nebo si koupíte už nějaký hotový – v barvách vašeho oblíbeného klubu, s jeho logem, se jménem vašeho nejoblíbenějšího hráče. Kromě toho se vyrábějí ještě další doplňky a oděvy, které si fanoušek může koupit. Typická je třeba šála v barvách klubu a s logem. Týmy fanouškům navíc nabízejí i mikiny nebo bundy s originálními potisky, případně se pro chladné měsíce vyrábějí i teplé zimní čepice v barvách klubu.

 

Zpět do obchodu